İRFAN MEKTEBİ PROJESİ

19.04.2022 685

Okulumuzda eğitim alan bütün öğrencilere yönelik uygulanan bu proje ile 5.sınıfta okulumuza başlayıp 12.sınıfta mezun olan ve hayatının en önemli dönemlerini okulumuzda geçiren öğrencilerimizin yaş seviyelerine uygun olarak okuyacakları kitaplar, ezberleyecekleri şiirler, izleyecekleri filmler ve belgeseller, ziyaret edecekleri tarihi eserler, müzeler, camiler, öğrenecekleri ezgiler, ilahiler belirlenmiştir. Öğrencilerimizin yetenek, şahsiyet, ruh, kültür ve medeniyet bilinci kazanmaları ve çok yönlü olarak yetişebilmeleri  için öğretmenlerimiz tarafından belirlenmiş olan çalışmalar yıllık çalışma programı haline getirilmiş olan İRFAN MEKTEBİ projesi okulumuzda iki yıldır uygulanmaktadır. 12.sınıftan mezun olurken her öğrencinin Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Tarık Buğra, Ahmet Hamdi Tanpınar, Aliya İzzetbegoviç, Rasim Özdenören, Fuat Sezgin, A.Haluk Dursun, Roger Garaudy , Yahya Kemal Beyatlı Mustafa Kutlu gibi kültür, fikir ve düşünce dünyamızın önemli isimlerini okumuş, İstiklal Marşı'ndan başlayarak , Sürgün, Su kasidesi, Bursa'da Zaman, Süleymaniye'de Bayram Sabahı, Karlı Bir Gece Vakti Bir dostu Uyandırmak gibi onlarca ruh ve mana yüklü şiiri ezberlemiş, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, Beylerbeyi Sarayı, Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Şehzadebaşı Camii gibi tarihi ve kutsal mekanlarımızı ziyaret etmiş, Çağrı, Malcolm X, Asya'nın Kandilleri, Küçük Prens gibi onlarca film ve belgeseli izleyip üzerine düşünüp konuşmuş olarak okulumuzdan mezun olacaklardır.

Proje edebiyat, tarih,türkçe, sosyal bilgiler, müzik, ihl meslek dersleri ve din kültürü öğretmenleri tarafından okulumuzda okuyan bin öğrencinin tamamına yönelik olarak uygulanmaktadır. Çalışmalar ders içi ve ders dışı etkinlikler, atölyeler olarak düzenlenmektedir.

19-04-2022