OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUSA TAÇKIN'IN VEDA MESAJI

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SAYIN MUSA TAÇKIN'IN VEDA MESAJI

29.06.2022 2880

Yine, Yeniden, yeni başlangıçlar için eylem, emek ve illaki edep diyerek çıktık yola...

 

Değerli Dostlar;

2012 yakından beri yaklaşık 10 yılı aşkın süredir Güzelyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde derdinin peşinde koşan bir kardeşinizim. Her başlangıcın bir sonu, her beraberliğin bir ayrılığı olduğu gibi ben de görevimi, Güzelyurt nöbetimi bugün itibariyle noktalamış oldum.

Bu süre içerisinde Birlikte Görev yaptığım dava/ekip arkadaşlarımla, samimane, halisane "Ahlaklı Nesil, kaliteli eğitim, iyi bir gelecek" idealiyle koşmaya gayret ettik. "Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanlarınızdır" düsturunca hareket etmeye, "kendin için sevdiğini başkası için de sev; kendin için sevmediğini başkası için de sevme, isteme" empatisi ile evlatlarımıza, öğretmenlerimize, kısacası tüm paydaşlarımıza yar/yaren/refik olmaya çalıştık. İmam Hatip davasını temsil durumunda olanların "beyaz elbise" giyenler olduğunu unutmadan... O elbisenin leke kabul etmeyeceğini hatırdan çıkarmadan... 

 

'Dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım' diyerek görev yıllarımızın her birini farklı heyecanla, yeniliklere açık, taassuba düşmeden ama değerlerimizi de önceleyerek ekip ruhu içerisinde değerlendirmeye çalıştık. Dört duvardan ibaret teslim alınan bu yapıyı, fiziki mekan iyileştirme projeleri ile, bilimsel, ilmi, kültürel, sportif faaliyetlerle, gazete ve dergi çalışmalarıyla, yetim faaliyetleri ile, dil alanında açılımlarla, adab, değerler eğitimi, şuur çalışmaları ile ruhu olan, her dem diri ve bereketli bir irfan mektebine dönüştürmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada Güzelyurt'umuzu Kalbi selim, aklı selim olan ve izanı hastalıklı olmayan, ruhu kararmamış her bir insanın takdirini kazanmış, duasına mazhar olmuş bir okul/ekol haline getirmiş olduk elhamdulillah. Yakın tarihte yapılan ortaokul seçme sınavımıza 500 ü aşkın öğrencinin yoğun talebi ve Lise kısmımızın hem hazırlık hem de Fen ve Sosyal Bilimler kısımlarının gördüğü teveccüh bu durumun başka bir yansıması olarak ta kabul edilebilir. 

Bu muvaffakiyetin Mimarı olarak gördüğüm Herkesin pişman olacağı o ilahi hesap gününde en az pişman olanlardan olabilmek adına, mesai kavramı gütmeden, 'yürü' denildiğinde 'nereye' diye sormadan koşan, fedakarca, kendini, evlatları olarak gördükleri öğrencilerine adayan 'atanmış değil, adanmış' idareci arkadaşlarıma, aynı ruhla birlikte koşturduğumuz öğretmen arkadaşlarıma binlerce, milyonlarca teşekkürler ediyorum. Bu destansı, abidevi duruşlarından dolayı isimlerini sayamayacağım ve binlerce evladına 'Güzelyurt'lu olmak ayrıcalıktır' dedirten, kuruluşundan bugüne burada görev yaparak, Güzelyurt'umuzu irfan mektebi haline getiren hizmet eri dostlarımı bu mücadelelerinden dolayı özellikle tebrik ediyorum. 

"Hizmet etme telaşı ve çabası" içerisinde  farkında olmadan düştüğüm kasıt içermeyen hatalarım, kızmalarım, jest ve mimiklerime yansıyan kusurlu davranışlarım olabilir, olmuştur. Ancak tüm bu davranışların özünde görevi layığıyla yerine getirme azminin sorumluluğu, derdimizin ve dersimizin ağırlığı vardır. Bu sebeple, yaptığım hata, kusur ve eksikliklerin engin hoşgörünüzle ve müsamahanızla mazur görüleceği temennisinde ve istirhamındayım.

Bu duygu ve düşüncelerle Güzelyurt nöbetimiz süresince güvenini, her türlü alakalarını, maddi manevi desteklerini, sevgi ve duasını esirgemeyen, bundan böyle de bu güzide kurumu yalnız bırakmayacaklarına inandığım tüm velilerimize, mezun/mevcut öğrencilerimize, tüm gönüldaşlarımıza, STK'larımıza ve kıymetli başkanlarına, idareci ve eğitimci ekip/dava arkadaşı olduğum dostlarıma teşekkür ediyorum.

      Bundan böyle yeni hizmet mahallimiz Beylikdüzü Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu'nda aynı ideallerle evlatlarımız için mücadeleye devam edeceğiz. Okula ismini veren şehidimizin mübarek hatırasına layık bir çaba ve gayret ve nihayetinde de Muvaffakiyet için hususi dualarınızı istirham ederim.  

        Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyor, haklarınızı helal edeceğiniz temennisi ile arz-ı veda ediyorum. Allah'a emanet olunuz. Kalın sağlıcakla...

Musa TAÇKIN