KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE İMAM HATİP OKULLARININ MİSYONU VE VİZYONU

27.11.2021 117

İmam Hatip okullarının kuruluş yıldönümü vesilesi ile okulumuzda öğrencilerimizle seminer, sohbet, sinevizyon gösterisi gibi çeşitli programlar düzenledik ve ayrıca derslerimizde İmam Hatip Okullarının misyonu ve vizyonu hakkında öğrencilerimize bilgiler verdik. Kuruluşundan günümüze imam hatip okullarının yaşadığı süreç, başarı öyküsü, mezun olduktan sonra aldıkları üniversite eğitimi ile  devletimize ve milletimize büyük hizmetler sunan imam hatip nesli ve imam hatip liselerinin kurucusu Mahmut Celaleddin Ökten genç kuşaklara anlatıldı.Gençlerimize Misyonumuz;

"Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı 'Yaradan'dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız."

cümleleri ile ifade edilirken vizyonumuzu gençlerimize

"Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin seçkin bölümlerini veya mesleğe yönelik ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz."

cümleleri ile altını çizerek vurguladık.

03-11-201925-10-2019