OKULUMUZUN TARİHÇESİ

30.05.2020 1048

TARİHÎ GELİŞİM

 01-04-2021

Güzelyurt Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi, İMKB katkısı ile İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmış olup 2012 yılının Eylül ayında tamamlanarak hizmete girmiştir. Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Esenyurt ilçesine bağlı Güzelyurt İmam Hatip Lisesi olarak eğitime başlamıştır. 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ise Güzelyurt Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesine dönüşmüştür. Okulumuzda  lise grubunda 530 öğrenci, ortaokul grubunda ise 520 öğrenci toplamda ise 1.050 öğrenci eğitim görmektedir.

 Okulumuz konferans salonu, müzik atölyesi,yazılım,tasarım ve beceri atölyesi, 10900 kitaplık kütüphanesi, açık ve kapalı spor alanları, akıl oyunları alanı,golf, bowling, langırt,masa hokeyi, masa tenisi ve satranç oynama alanlarına sahiptir. Bütün sınıflarda akıllı sınıf teknolojisi kullanılmaktadır.Tam donanımlı fen bilimleri laboratuvarı mevcuttur.Şark köşesi,reading corner köşesi,yazarlık faaliyetinde bulunan öğrencilerimiz için neşriyat odası, test kafesi, onlarca çeşit ağaç ve bitki türünü içinde barındıran ve kamelyaları ile öğrencilerimize kucak açan bahçesiyle hayal edilenin ötesinde bir okul ortamına sahiptir. Yenilenen mescidinde vakit namazlarının hep beraber kılınmasının yanı sıra meslek dersleri öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde sohbet halkaları oluşturulmakta , uygulama dersleri de burada yapılmaktadır.

  Eğitim- öğretim için mükemmel bir alt yapıya sahip olan Güzelyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretim tarihimizdeki yerini almak için çalışmalarına devam etmektedir.Beş dönem mezun veren okulumuz altıncı dönem mezunlarını vermeye hazırlanırken bir yandan da LGS ve üniversite sınavında gösterdiği başarılarla göz doldurmaya devam etmektedir. Ayrıca Türkiye'nin farklı illerinde bulunan Anadolu imam hatip liselerinde başarılı olan öğrenciler nakille okulumuza kabul edilmektedir. Okulumuzun idari kadrosu bir müdür, dört müdür yardımcısı ile 55 kadrolu öğretmenden oluşmaktadır